Nothing else matters



"Nothing Else Matters" - Metallica

Dagens absoluta favoritlåt!

Men nu skall jag skriva ner de sista stödorden till min tenta
och sedan formulera en imponerande skrift som jag kan använda
i fortsättningen också.


Godnatt och sov så gott!

Kaffe

http://www.naringsmedicinsktidskrift.se/bilder/kaffe01.jpg

Min förtillfället absolut bästa vän,
men med mjölk i.

Paus i tentaskrivningen


Visst har jag en snygg tankekarta?



Nu tog jag en liten paus i mitt tentaskrivande. Det går faktiskt framåt, ingen skrivkramp än så länge. Men jag har också tagit det lugnt i flera dagar och medvetet inte pluggat eftersom jag har svårt att koncentrera mig effektivt två dagar i rad just för tillfället. Om man bortser från att jag höll på att riva sönder mina naglar, så jag fick lacka dem med heltäckande lack (för att inte se när de skivar sig!), har det gått förvånandsvärt smärtfritt. Det tog lite tid med att bestämma vilka två skolbildningar förutom Karl Polanyis jag skulle välja, men nu är det valet klart. En av dem ser ni här - Liberalismen som IR-teori - och den andre är Social Konstruktivism, som jag byggde mitt PM på.


Men nu skall jag återgå till skrivandet. Fick en fråga i kommentarerna om min ålder: jag är 21 år, men fyller inom en inte allt för lång framtid 22.



När huvudet går i två bitar!

http://bloggbilder.aftonbladet.se/images/5845/img_47ebd995680fc.gif



Det är hårt att vara student, inte sant? Det krävs en hel del hjärna för att allt skall gå ihop. Men det verkar gå fint. Har hunnit lite grann, har rätt bra koll och imorgon tänkte jag ta några timmar innan tentan kommer ut. Dessutom har jag hunnit få ihop några sidor inspiration till mitt manus. Ibland kan pennan inte sluta gå över blocket.

Men hur ser morgondagen ut?
Upp vid 7 eller 8-tiden och få organiserat allt inför tentan som publicerars på Portalen klockan 13. Därefter blir det skriva skriva skriva tills den blir klar. Man har 24 timmar på sig, men jag hoppas den går fort att skriva och jag hoppas Björn valt intressanta skolbildningar att jämföra med. Jag ber till högre makter att jag slipper skrivkramp också.


Söndag kväll

http://www.espressohouse.se/cache/file/cb7f66f5-aa6c-4612-ab73-547595eb5e69/thumb__pagetopimage.jpg



Jag vet inte vad det är med söndagskvällar som är lite melankoliska, men det är verkligen "slutet på en vecka". Slutet på helgen och ledigheten. Dags för en ny vecka och den blir nog rolig. Om man bortser från tentan börjar en ny kurs på torsdag. En kurs jag faktiskt redan är bekant med i och med att jag läst Globala utvecklingsstudier, så jag har redan en del på fötterna. Bra början.

Imorgon blir det att åka in till stan och sätta sig på KTB (Kurs- och tidningsbiblioteket) i Vasastan och sitta där och plugga i ett par timmar. Strukturera upp allting inför tentan, läsa lite och så. Skall bli skönt att bara få sitta och läsa lite, inte prestera. Kanske köpa med sig en latte. Funderar på att testa en chailatte, har aldrig druckit det innan eftersom jag inte är någon te-människa. Men den skall uppenbarligen inte smaka te.


Men nu skall jag dra. Mord i Sinne på intåg.


Ha en riktigt härlig kväll!

Mord i sinne

http://www.codology.pwp.blueyonder.co.uk/WITB%20RG.jpg



Är det någon annan som älskar den här serien?
Jag är i helt fast i den och är glad för de nya avsnitten.. De är i och för sig otäcka, men brittiska serier håller en enormt hög klass och denna är inget undantag. Jag gillar greppet att man får följa en psykolog och det har, hör och häpna, gjort mig mer intresserad av psykologi (jag är annars en person som inte har dragits så mycket till ämnet, utan mer till politik och ekonomi). I och för sig har jag alltid varit intresserad av psykologi inriktat mot kriminologi. Oerhört intressant.

Sedan gör det ingenting att Robson Green definitivt går att titta på heller...


Klockan 21:00 på TV4, varje söndag.

Camden!

Läste att en av de stora bloggerskorna var i London och hade besökt Camden, men uppenbarligen inte uppskattat det alls. Jag säger helt emot henne - Camden är jättefint. Det är mängder av affärer med alla tänkbara teman, där finns Camden Market och Camden Lock som har allt man kan tänka sig - allt från preppy till emo, från 60-talsmusik till stora tavlor. Och det är intressanta människor där. Åker ni till London kan jag VARMT rekommendera Camden. Det är en helt annan upplevelse än Oxford Street och ger en annan syn av London. Stundtals är det svårt att förstå att det är samma stad man befinner sig i, men det är en del av tjusningen.



Bara titta här:

Camden 30 december, 2007


how do you sleep while the rest of us cry



 
Dear mr President - P!NK





En av de viktigaste låttexter som skrivits? Åtminstone en av dem som är lättast att tolka och lättast att ta åt sig. Jag älskar den. Jag älskar hur hon lägger in känslor bakom varje ord och jag älskar modet hon har som faktiskt vågar ta upp det. För det krävs mod för att väga ställa sig mot allting och så öppenhjärtligt ifrågasätta. Speciellt intressant blir det för mig som faktiskt kan sätta in det i en kontext som jag är så familjär med. Det är detta jag sysslar med varenda dag; dessa frågor som kommer upp. Vad är det man ser och vad exkluderar man? Inte bara i Bush fall (jag tror de flesta har ungefär liknande uppfattningar om denne man), utan generellt. Internationell politik är oerhört intressant, men det är fruktansvärt svåra frågor och alltid ställningstagande. Ibland svarar man rätt, ibland fel. Jag tror inte jag behöver skriva hur jag tycker Bush skött allting, det finns inte tillräckligt med ord. En krossad värld, kanske är en bra sammanfattning.

Man skall lyssna på denna och ta in texten. Ställa frågorna. För vi kommer aldrig få en bättre värld om ingen vågar!

Konsten att bli besatt av en stad...

COPYRIGHT lennilan.blogg.se





...man bara varit i en gång, men som det känns som om man varit i ungefär varje natt så länge man kan minnas?

Jag drömmer alltid om att jag är i London; i luften, på gator eller i en båt (!). Alltid Big Ben, alltid Themsen. Har funderat lite på varför jag faktiskt dras så mycket till den staden som jag gör. Drastiskt sett lockar NY och Washington DC mer; där finns makten och politiken som jag är så fruktansvärt fascinerad och intresserad av. Men ändå är det London jag drömmer om och varje gång någon åker dit blir jag extremt avundsjuk.

Ett logiskt skäl kunde ha varit att en av mina bästa vänner har pluggat där i ett år (och fler kommer det bli!) och orsaken att jag drömmer om stället är att jag saknar henne. MEN, jag har drömt om London flera år innan jag ens träffade henne. Ett annat logiskt skäl är att min pappa var borta på en två veckors affärsresa till London när jag var liten och att jag saknade honom otroligt. Men inte ens det är helt hållbart. Mina föräldrar har i och för sig alltid pratat varmt om London och båda har spenderat längre tid där. Ytterligare ett skäl är att London påminner en hel del om Göteborg och att det därför blir "hemma, men ändå exotiskt". Men ändå. Varför London? Kanske jag borde uppsöka någon psykoterapeut som kan förklara för mig vad som finns "bakom mina sinnen" om London. Kanske någon förträngning?


En vårresa till London kanske dock är billigare?


(Ja, jag fotograferar. Och äntligen börjar jag få inspiration igen)

Bok & Biblioteksmässan

http://www.biblioteksforeningen.org/kampanj/bok-bibliotek/



Ingen som undgått att Bok & Biblioteksmässan går just nu? Inte jag heller och jag sitter och grämer mig att jag inte varit där. Det är faktiskt 3 år sedan, då jag läste upp en dikt. Usch. Varför skall det altid vara mycket saker att göra så fort det kommer roliga saker till stan? Göteborg är en underbar stad, men man kan inte säga att det händer särskilt mycket. Något som visserligen passar mig, men då blir det också mer kännbart när man inte har tid att besöka mässor som är så omtalade. Men det får bli nästa år, får vi hoppas på. Jag är trots allt en enorm bokmal.


KT Tunstall - Other Side Of The World



Dagens låt!

Äntligen hemma!

Och så var jag äntligen hemma. Hann inte plugga IR utan koncentrerade mig enbart på "Religion and Globalization".  Boken är fruktansvärt intressant och jag funderar faktiskt på att köpa den. Detta läsande får mig mer än någonsin att se framemot fördjupningskurser. Det är någonting med grundkurser som är irriterande; man vill gå djupare ner och fördjupa sig - inte hålla sig på en övergripande nivå. Den dagen, den lyckan - eller vad heter det?


Nåväl. Nu skall jag laga mat och sedan blir det filmkväll kombinerat med några skålar godis.

Godkväll!

Lördag

Godmorgon!
Efter nästan 12 timmar sömn känner mig mig märkbart piggare, men fortfarande lite seg. Detta kan dock inte tas någon hänsyn till; jag skall i väg till biblioteket och plugga! Insåg att jag hade en diskussionsuppgift i Religionsvetenskap (ingenting stort, men den existerar!) som skall vara gjord den här veckan och eftersom jag inte har någon lust att göra två stycken nästa veckan tänkte jag att jag lika gärna kunde ta med mig mina religions- och IRböcker och plugga lite på biblioteket. De senaste veckans seghet vill jag hemskt gärna inte uppleva igen och jag pluggar bättre på bibliotek!

Tror jag pluggar till 15-16 eller dylikt och sedan åker jag hem.

Hoppas ni alla får en härlig dag!

FREDAG!!

Äntligen hemma!
Vilken dag, jag är verkligen helt slut. Bara några få, dåliga timmar sömn och efter allt PM-skrivande var min hjärna död. Men jag har världens snällaste lärare, han vet varför allt är extra tufft nu. Ingenting jag tänker ta upp i bloggen för det är väldigt privat, men det har ingenting med studierna att göra. Ibland jobbar sig livet för en, men förhoppningsvis blir det bättre. Långsamma steg, men hellre långsamma steg åt rätt håll än ingenting. Den här sommaren är något av det värsta jag varit med om faktiskt.  

Men men. Efter universitetet drog jag till stan och hämtade mammas kläder, lämnade böcker på Stadsbiblioteket och sedan gick jag på jakt efter min älskade gråa tröja. Men fanns den någonstans? NEJ! Eller, jag hittade den tillslut på ett H&M i Femmanhuset, men det var verkligen den sista H&M var jag inne på. För några dagar sedan fanns den överallt. Min sedvanliga otur. Men jag fick min tröja och var nöjd.

Nu har jag ätit middag och skall faktiskt snart gå och lägga mig. Jag är otroligt trött!


Hoppas ni får en jättehärlig kväll

Hej bloggen! Nu sitter jag på semi

MMS

Hej bloggen! Nu sitter jag på seminariet. Har pratat med min lärare och han förstod precis, han vet hur jag har det. Hoppas allt lugnar ner sig nu. Men nu skall jag återgå. Vi hörs sedan!


Drömmen om LSE

http://www.legaltutors.com/univer6.jpg
Jag skrev tidigare att utlandsstudier inte är någonting för mig och till viss del är det sant. Är på tok för feg för att våga åka ut och plugga flera år i ett annat land och jag är på tok för hemkär. Har vänner som åkt utomlands och jag beundrar dem för deras mod. Jag ser också hur positivt det påverkar dem och hur de växer. But we can't be cut for everything. Men någonting som jag verkligen lockas av är LSE - London School of Economics and Political Science (även känd som skolan där en rad kända människor studerat/arbetat; JFK och Anothony Giddens, exempelvis). Skolan som kräver en magisterexamen med VG i snitt.


"We require more VG than G".


Det är både statusen, kampen och lärarna som driver mig. Otroliga lärare. Det är också ett mål och jag älskar mål. Jag kan sträva efter mål eftersom de får mig att verkligen kämpa. En master vid LSE skulle inte bara ge min engelska en otrolig push framåt, även mitt CV skulle se snyggt ut. Men främst; mitt ego skulle bli enormt stort. Och jag skulle faktiskt få prova att bo utomlands själv - och bara ett år!


Än vet jag inte om drömmen blir sann. Det kan både vara så att jag läser en 2 årig engelskspråkig masterutbildning i Global Studies eller så skriver jag en klassisk D-uppsats. Vi får se. Men mål är viktiga att ha och sträva efter. LSE är inte omöjligt, men det kräver att man kämpar och tror på sig själv!


Ser det konstigt ut? Här är förklaringen!

Äntligen är jag klar!
Har flyttat en massa inlägg från min gamla blogg till denna. Mitt gamla namn (Lenny Lane) bars visst av en brottare och jag kände att kopplingen inte var klockren, haha. Så nu kör jag här istället. Inläggen här är skriva gårdagen och i förrgår, om ni undrar och tycker att det verkar lite knepigt. Nya namnet är ännu knepigare, men jag tror man vänjer sig vid det.

Behövde en paus i PM-skrivandet, fick en otäck stressreaktion. Det var varit så extremt mycket privat den senaste tiden att orken för att verkligen ta tag i seriösa studier inte riktigt funnits på PM-nivå. Att läsa är en sak, skriva PM en annan. Ibland kan händelser tidigare plåga en, men jag skall fixa det här.

Kan passa på att berätta om den här bloggen. Den kommer vara inriktad på mina studier och min kamp till en doktorsexamen, med en (eventuell) master-paus i London på berömda LSE. Jag vill forska i internationella relationer. Pluggar vid Göteborgs universitet och bor därför i Sveriges finaste stad; Göteborg.


Men nu måste jag fortsätta med mitt PM. Vi hörs senare.

/Len

RSS 2.0